Fri frakt över 799 kr
14 Dagars öppet köp & bytesrätt
Säker betalning

Personuppgiftspolicy

När du som privatperson handlar av Ruza.se grundar sig ditt val av oss i ett förtroende. Att värna om det förtroendet är viktigt för oss i allt vi gör, också på integritet- och dataskyddsområdet.

Frågor om integritet och dataskydd och hur vi som företag ska hantera informationen om dig som kund blir allt mer viktiga i takt med att e-handeln växer och blivit vardag för många. I takt med den utvecklingen känner också allt fler ibland en oro, men framförallt en nyfikenhet, kring hur informationen om dem hanteras.

Vi tror starkt på att vara helt transparenta gentemot dig som kund och att alltid säga precis som det är kring hur personlig information om dig kommer hanteras, och hur vi resonerar när vi tar ställning i frågor om integritet- och dataskyddsfrågor. Det är också därför som vi har samlat information på den här sidan, för att du ska förstå våra beslut och känna dig trygg med hur vi hanterar frågorna.

För oss är vår hållning inte så komplicerad, enkelt kan den sammanfattas i fyra viktiga punkter:

  • Vi hanterar dig och alla uppgifter kring dig med stor respekt, sekretess och varsamhet och tänker ständigt riskmedvetet kring hur vi kan skydda din integritet i hur vi utformar våra tjänster och system.
  • Vi lämnar enbart ut de uppgifter om dig som kund till berörda företag som behövs för att du ska kunna beställa, betala samt få din vara levererad hem till dig.
  • Du har rätt att när som helst begära ett registerutdrag på de uppgifter vi samlat om dig. Du har även rätt att få dina uppgifter ändrade eller raderade om så önskat.
  • Vi är alltid öppna för dina åsikter och synpunkter. Kontakta oss gärna via mejl hello@ruza.se , om du känner dig minsta osäker på något eller har frågor till oss. Vår dörr är alltid öppen för dig!

Själva grunden till vårt engagemang i integritet- och dataskyddsfrågorna kommer från vår respekt för dig som kund och det förtroende du har lagt i valet av oss som företag. Vi på Ruza.se är måna om att skapa en säker och trivsam shoppingupplevelse för dig. Nedan finns information om hur vår hemsida fungerar, vad vi gör, hur vi gör det och hur det kan påverka dig.

Personuppgifter

Genom att handla hos RUZA.se accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund.

RUZA.se är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden och för att kunna anpassa marknadsföringen för dina individuella behov.

Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.

Vad är en personuppgift?

En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

Vilka uppgifter lagrar vi?

För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik. Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

Rättslig grund

I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig. Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.

Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?

Betalleverantör

Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri.

De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Klarna och Swish. Ev. frågor om din betalning besvaras direkt av respektive betalleverantör, ta i så fall kontakt med Klarna och Swish på respektive adresser (https://app.klarna.com), (https://klarna.com/customer-service) eller (https://www.getswish.se/support/#8problem).

Fraktbolag

För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering.

De fraktbolag vi samarbetar med är: DHL och Budbee.

Nyhetsbrev

Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevs leverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte. Vi använder Mailchimp för utskick av nyhetsbrev.

Transparens

Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format. Du har även rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig. Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

Ansvarig för dataskydd

RUZA.se är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbshopen och ser till att reglerna efterföljs.

Så skyddar vi dina personuppgifter

Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt. Vi använder Woocommerce som plattform och vår hemsida hostas via WeAreWoonderland på Oderland.

Information om Cookies

Enligt lag om elektronisk information ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande. Cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator för att ge tillgång till olika funktioner. Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Mer information kan man hitta på Post och telestyrelsens hemsida (https://www.pts.se/).