Fri frakt över 699 kr
30 Öppet köp, 30 dagar!
Säker betalning

Leveransinformation

Ruza.se levererar endast till leveransadresser inom Sveriges gränser. Nedan kan du läsa om alla fraktsätt vi erbjuder. Tillgängliga fraktsätt för din beställning genereras utifrån det postnummer du anger innan du går vidare till kassan. De transportföretag vi samarbetar med är Budbee och DHL. För mera information besök gärna respektive företags hemsida, (https://budbee.com/se/) och (https://www.logistics.dhl/se-sv/home.htm).

Våra leveranssätt

Paket till ombud: För beställningar till paketombud använder vi DHL Service Point. När din beställning har anlänt till DHL’s utlämningsställe skickas en avisering till dig. För att hämta ut paketet krävs att du kan visa upp giltig legitimation. Om annan än mottagaren skall hämta ut paketet måste även budet för mottagaren kunna visa upp sin giltiga legitimation.

Hemleverans: För leveransalternativet ”Hemleverans” använder vi Budbee och DHL Home Delivery. Dessa alternativ visas som tillgängligt endast för de områden där våra transportörer kan erbjuda denna tjänst. Våra transportörer kommer avisera dig via SMS och föreslå tidpunkt för leverans.

Du har med dessa leveransalternativ möjlighet att påverka leveransens utförande, varvid tilläggskostnader kan uppstå. I fall där dina val kan skapa extra kostnader kommer detta tydligt kommuniceras i transportörens gränssnitt och dessa är då hanterade som en affärsrelation mellan mottagare och transportör.

För att kunna leverera din beställning behöver du kunna visa giltig legitimation vid mottagandet av beställningen. Om annan än mottagaren tar emot leveransen behöver även denne uppvisa giltig legitimation.

Om leverans ej kunnat utföras på grund av mottagarens frånvaro/otillgänglighet återförs försändelsen till transportörens närmaste terminal (Budbee) respektive paketombud (DHL), varvid mottagaren meddelas om möjligheter till nya leveransmöjligheter. Om försändelsen ej kan levereras kommer paketet återföras till Ruza.se och hanteras som en returorder.

Hämta i butik: Ett alternativ för dig som befinner dig i närområdet. Med leveransalternativet ”Hämta i butik” finns din beställning tillgänglig för avhämtning från vår butik/lager (RUZA.se, Solkatten Köpcentrum, Bagges Torg, 443 30 Lerum). En beställning gjord senast kl. 12.00 finns vanligtvis färdig för avhämtning samma dag. Tjänsten är avgiftsfri och finns tillgänglig måndag-fredag, helgfria dagar, mellan kl. 10.00-15.00, ev. andra tider efter överenskommelse. För att hämta ut paketet krävs att du kan visa upp giltig legitimation. Om annan än mottagaren skall hämta ut paketet måste även budet för mottagaren kunna visa upp sin giltiga legitimation.

Kan jag följa min beställning?

Så snart din beställning har lämnat vårt lager skickas ett e-postmeddelande om att varorna är på väg. Om transportören erbjuder en spårningstjänst, innehåller det mejlet ett unikt spårningsnummer, så du kan följa paketet. Det kan ta upp till 12 timmar innan din order är synlig för spårning.

Vänligen notera att det ibland inträffar att ett paket inte går att spåra. Skulle så vara fallet med ditt paket ber vi dig att direkt kontakta vår kundservice på mejl hello@ruza.se.

För samtliga leveransalternativ ser du exakt vilka priser som gäller just din order i kassan. Fraktpriserna presenteras inklusive moms. Nedan redovisar vi en sammanställning över våra leveransalternativ avseende leveranstid, kostnader mm.

DHL Service Point

Din beställning skickas till ditt närmaste utlämningsställe som du valt i kassan. Du aviseras när paketet anlänt till utlämningsstället. Frakten kostar 49 SEK med en leveranstid  på 2-4 dagar. På order med ett varuvärde som överstiger 699 SEK utgår ingen fraktkostnad.

DHL Home Delivery

Pga höga kostnader har vi valt att förtillfället avaktivera fraktalternativet “Hemleverans”.

Din beställning levereras hem till dig. När DHL hämtat ditt paket från Ruza.se får du ett mejl eller sms med en länk om att leveransen är på väg och med en beräknad leveranstidpunkt. Frakten kostar 199 SEK med en leveranstid på 2-4 dagar. På order med ett varuvärde som överstiger 1999 SEK utgår ingen fraktkostnad.

Budbee

För tillfället går det inte att använda Budbee som fraktalternativ, men vi jobbar tillsammans med Budbee för att snarast kunna erbjuda denna tjänsten.

Din beställning levereras med bud hem till dig vardagskvällar mellan kl. 17.00-22.00 (i Stockholm även söndagar mellan kl. 16.00-22.00). När Budbee hämtat ditt paket från Ruza.se får du ett mejl eller sms med en länk om att leveransen är på väg. Budbee kommer sedan avisera dig via SMS och föreslå tidpunkt för leverans i samråd med dig. Om du begärt att paketet lämnas utanför din dörr är du själv ansvarig från och med att chauffören lämnat leveransen. Frakten kostar 49 SEK med en leveranstid  på 2-4 dagar. På order med ett varuvärde som överstiger 699 SEK utgår ingen fraktkostnad.

Hämta i butik

Genom att välja detta leveransalternativ i kassan finns din beställning tillgänglig för avhämtning från vår butik/lager (Solkatten Köpcentrum, Bagges Torg, 443 30 Lerum). Tjänsten är avgiftsfri och finns tillgänglig måndag-fredag, helgfria dagar, mellan kl. 10.00-15.00 med en leveranstid på 0–1 dagar.